Lukijat

maanantai 9. heinäkuuta 2012

loma, vol2

tässä sitä taas ollaan, lomalla :)) jos ei kuntatyönantaja kovin kaksisia palkkoja maksakaan, niin lomaa kertyy ihan mukavasti... minun lomista osa on kyllä edellisvuotisia, talven pitkä sairasloma siirsi lomapäiviä kesään - sujuu se näinkin ;) tämä loma polkaistiinkin rivakasti käyntiin, osin oli jopa varaslähdön tuntua... miehellä kun loma alkaa vasta viikon päästä ;) perjantaina melkein samantien kun töistä kotiuduin (no syötiin vähän ensin, ja huuhtelin päikkärin pihan pölyt itestäni) hypättiin autoon ja nokka kohti jyväskylää.

mulla tietenkin kutimet mukana, ja aika mukavasti neule edistyikin :)


tunika tuosta pitäisi tulla...
helmaan yksivärisenä luonnonvalkoisena noita samoja ruutuja, ja olkaintsydeemi pitää vielä keksiä. siinä oli jo koko yläosa valmiina noista ruuduista, mutta ei miellyttänyt, joten jätin vain kaksi ruuturiviä. olkaimet ehkä tulee myös yksivärisillä ruuduilla, saas nähä miten käy...

jyväskylässä yövyttyämme ja nautittuamme hotellin ihanan runsaasta aamupalapöydästä istahdimme taas volvon kyytiin ja nyt oli suuntana pyhtää. mieheni on aina tykännyt vanhoista jenkkiautoista, ja nyt olisi pyhtäällä ollut myytävänä kohtuuhintainen ja näppärännäköinen menopeli. suunnitelmissa oli siis palata kahdella autolla kotiin. perille päästyämme ilmeni, että kyseinen auto oli näytillä picnic-tapahtumassa ruotsinpyhtäällä. siispä jatkoimme matkaa parikymmentä kilometriä. tapahtuma oli järjestetty strömforsin vanhan ruukin alueelle jo kai kuudetta kertaa. ilma oli todella kaunis, lempeä tuuli sopivasti leyhytteli, ettei paikalle ihan sentään paistunut. autokin löytyi etsimättä ja vaikutti lupaavalta.

kiertelimme vielä tapahtuman, ihailimme harrasteajoneuvoja joita siellä oli runsaasti, varmaan useampi sata. markkinameininkiä löytyi myös, erilaisia kädentöitä oli kaupan monessa eri kojussa, ja elävää musiikkiakin kuulimme. pois lähtiessämme soitimme vielä myyjälle ja kaupat olivatkin vähällä syntyä. tyssäsi sitten kaunottaren ajo-ominaisuuksiin - kun matkaa takaisin kotikonnuille on taivallettavana kuutisensataa kilometriä, ei auton sovi jokaisesta tien epätasaisuudesta muuttaa kulkusuuntaa... kaunotar jäi pyhtäälle, ja me suuntasimme takaisin jyväskylään samaan hotelliin josta aamulla lähdimme. ilta sujui mukavasti tuttavien luona kyläillen, sitten unta palloon ja aamupalan jälkeen keula kohti kotimaisemia. omaan pihaan kurvasimme puoli kahden aikaan, saimme kuuluvan tervetulotoivotuksen koiriltamme ja matkalaukun purkamisen jälkeenpä koittikin sitten paluu arkeen - ruuanlaittoa, kaupassa käyntiä, imurointia... on se vaan mukava välillä irrottautua tutuista ympyröistä - edes viikonlopun verran :))

1 kommentti:

Meke kirjoitti...

Upean näköinen tunika on tuloillaan - hyvää lomaa Sinulle! :)