Lukijat

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

hopealankaa työstämässä

perjantai-iltana se sitten alkoi, kolme kertaa käsittävä "hopeasta koruksi"-kurssi raahe-opistossa. ensimmäiseksi työkseni valitsin obama-setin, joka on kevyt mutta kohtuullisen näyttävä kuitenkin.


ja osoittautui myös helpoksi :)
ensin katkottiin lankaa pätkiksi - ja tässä jo lipesin ohjeesta :D
eli en halunnut korvakorujen ylettyvän hartioilleni
vaan päätin tehdä niiden lenkeistä lyhyemmät.
pätkin hopealankaa aikani - ja hupsista, huomasin että olin kaulakoruun pätkäissyt yhden pitkän lenkin liikaa... no eihän se mitään, muutin vain sen kaikista pisimmän, ikään kun riipuksena roikkuvan lenkin lyhyemmäksi. sitten korviksiin pätkät - ja hups, tuli yksi pieni lenkki liikaa... nooo, laitetaan se jatkoksi sille riipuslenkille ;) sitten taitettiin pätkät kahtia, vähän muotoiltiin ja hurautettiin valssin läpi pariin kertaan (ehkä yksikin olisi riittänyt, mutta varma on aina varmaa). seuraavaksi pyöriteltiin lenkkien avonaisiin päihin silmukat. ja sitten veivaamaan välirenkaita. sitäkään en ollut koskaan tehnyt - enkä muuten tehnyt tälläkään kertaa, ope kun näytti minun langanpätkällä myös vieruskaverille miten temppu tehdään. seuraavaksi vuorossa oli lenkkien yhdistäminen ketjuksi välirenkaiden avulla, ja a vot, koru tuli valmiiksi. tänään laitoin paikoilleen lukot. ja yllätys yllätys, taas piti päästä soveltamaan - laitoin tuon riipusosan lukon avulla irroitettavaksi, jotta voin vaihtaa riipusta mieleeni mukaan. olen tyytyväinen :) ensi viikolla kokoonnumme perjantai-iltana kolmeksi tunniksi ja lauantaina meillä on kuusi tuntia aikaa. aion tehdä settiin myös rannerenkaan, ja monta muuta ajatusta on jo muhimassa...

9 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Kevyt, kaunis ja tyylikäs:-)

Mags kirjoitti...

Wau, kaunis tuli :-D
-Muista varata lankaa ja veivata niitä lenkkejä varastoon, paljon, sillä innostus iskee ;-)

outiriina kirjoitti...

Kiitos :)

outiriina kirjoitti...

onneksi opelta saa ostaa lankaa, mutta lenkkejä tosiaan aion veivata ensi viikonloppuna :))

Johanna kirjoitti...

Kaunis ja tyylikäs!:)

outiriina kirjoitti...

:)kiitos

koruilija kirjoitti...

Tyylikkäältä näyttää. Olisi kiva nähdä yksityiskohdat vähän lähempää.

Unknown kirjoitti...

Kaunis täyty sanoa. Kyllä se lenkkien tekeminen sullakin onnistu. Ei ole vaikea homma. Tsemppia. T:) Koralli

outiriina kirjoitti...

kiitos koralli, ei se lenkkien veivaaminen vaikealta näyttänyt :) pitää ensi viikonloppuna veivata niitä iso kasa varastoon :))