Lukijat

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

pientä näpertelyä...

... on meikäläisen pakko harrastaa myös pyhinä. mieli lepää, kun kädet saa näpertää :)
nämä ensimmäisen kuvan tuotteet valmistui aattoaamuna -  kummitytölle ja siipalleen tein tennaritöppöset. langaksi valitsin paksua, pehmoista ja lämmintä (90% villaa) novitan jamboa, jota satuin viime joulun alla hamstraamaan useammankin kerän...töppöset on kuvattu minun omassa jalassa, ovat pikkuisen isot mulle kumpainenkin.

kummityttö esitti toiveen myös joulukuusikorviksista.
jo vain - tein pari harjoituskappaletta joulunalusviikolla, mutta nämä lopulliset versiot tein joulupäivänä. ohje löytyy täältä. ohjeesta poiketen en jaksanut/viittinyt ettiä jigiäni vaan vääntelin pyöröpihdeillä ja vapaalla kädellä. ovat siis keskenään hieman erilaiset, mutta eipä se haittaa :)
tässä siis korvishaasteen pari numero 34, christmas evergreen. hopeoitua kuparilankaa, värjättyä kuparilankaa, hopeoidut korunosat, lasihelmet.

tällekin päivälle jäi pientä puuhastelua. kesän merentakaiselta matkalta tämä samainen kummityttöni oli matkamuistoksi itselleen löytänyt tyynen meren rannalta ihanan sileän rantakiven. lupasin siihen kieputella ripustuksen, jotta hän voi käyttää kiveä kaulakoruna, ja sitä varten pidin tänään sitten harjoitukset. koristekivien ympärille on ihan hyvä harjoitella, joskin liukkaita nämä harjoituskivet olivat, tuo rannalta löytynyt aaltojen sileäksi ja kauniin soikeaksi hioma kivi on karheampi, saapa nähdä onko siihen helpompi saada lanka asettumaan. nämä ovat siis vielä niitä harjoituskappaleita :) valmiista ameriikan kivi -riipuksestakin tulee kuva sitten, kun se valmistuu...

tämän väkersin ensimmäisenä. bead style- lehdestä  (heinäkuu 2012) löytyi ohje, jota muokkasin. riipuksen ripustuslenkki on tuommoinen putkimainen, ei yhtään huono idea, joskin vaatii vielä hiukan jalostusta ;)
sama perusidea, mutta ilman kiristysmutkia. ja ripustuslenkki tavanomaisempi. tämäkin vaatii vielä parantelua tuon lenkin osalta.


sitten vaihdoin paksumpaan lankaan ja toisenlaiseen ohjeeseen, joka löytyy kirjasta kauniit korut helmistä ja metallilangasta. spiraali tuossa keskellä ei ihan onnistunut niin kuin olisin halunnut, mutta menettelee.

tässä onnistui spiraali aika lailla nappiin, mutta ripustuslenkin pyörittelin innoissani poikki, o-ou.

ohuemmastakin langasta kokeilin tätä mallia. spiraalista tuli aika hoipertelevainen :D

kaiken kaikkiaan ihan kohtuullisen hyvin nämä onnistuivat. kunhan kiven omistaja päättää kumpaa mallia käytetään niin taidankin sen tyynen meren kivikaunottaren kietoa hopealankaan - harjoituskappaleissa käytin hopeoitua.
siinäpä ne pyhät mennä vilahtivat aluksi kurkkukipua, sitten nuhaa ja lopulta jo yskääkin potiessa. huomenna työ kutsuu muutaman päivän verran - siis torstain, perjantain ja maanantain. sitten uudenvuodenpäivän ja loppiaisviikonlopun ansiosta kolme lomapäivää kasvaa vajaan viikon vapaaksi. silloin ehkä taas pyöritellään uusia koruja - tai sitten jotain muuta puuhastelua. toivottavasti tämä lomalentsu on siihen mennessä jo parantunut...

12 kommenttia:

kirsema kirjoitti...

ihanat töppöset :) mukavia kieputteluhetkiä ja pikaista paranemista!

Katri kirjoitti...

Sukat on ylityylikkäät ja joulukuusikorvikset makian näköiset. Tuottelias olet ollut.

Jaana kirjoitti...

Ihanat joulukuusikorvikset!

Korustamo kirjoitti...

Tuo onkin ollut minunkin hohdallani haasteellista,siis kivet,joissa ei ole reikiä!
Mutta harjoittelu tekee mestarin, eikös me niin uskota!

Arna kirjoitti...

Mielettömän ihanat nuo töppöset! Kuusikorvikset myös todella hienot :)
Tuo kieputtelu ei todellekaan ole kovin helppoa, mutta hienolta näyttää.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Ihania näpertelyitä :) <3

Toivotan hyviä välipäiviä! :)

Vikki kirjoitti...

Ihanat tennaritöppöset!
Kuusikorvikset ovat hauska idea!

koruilija kirjoitti...

Tykkään spiraaleista! Ihanat kieputukset ja suloiset sukkelit <3 Näpertely rauhoittaa kummasti minunkin hermoja, mutta joulu meni muissa merkeissä. Mukavaa vuodenvaihdetta Sinulle

Aarnilintu kirjoitti...

Minäkin tykkään noista sukista! Muistan tehneeni samalla idealla joskus yläasteaikaan pikkusiskolle joulutossut Suuren Käsityölehden ohjeella. Koristossut olivat silloin 90-luvulla kuuminta hottia ja niinpä lahja osui ihan nappiin. Tuo korissukkien ohje onkin saanut minut useammin kuin kerran hymyilemään, kaikki hyvät ideat tulevat aina jossain vaiheessa takaisin..

Jaana kirjoitti...

Heippa taas, blogissani on sinulle jotain :)

Katri kirjoitti...

Iloista Uutta Vuotta!

Katri kirjoitti...

Sinulle on tunnustus odottelemassa blogissani :) Ihanaa uutta vuotta :)