Lukijat

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

suu messingillä


ylinnä viikinkisolmuketju messingistä
keskellä tutti-ketu
alinna maskottiketju
oli taas hopeasta koruiksi- kurssin aika, ja sitä herkkua saan muuten ensi viikonloppunakin. perjantai-iltana värkkäsin siskoni pyynnöstä maskottiketjua - siis kuin kevennetty muinaisketju. noihin yksittäisiin renkaisiin on hyvä ripustaa pieniä maskottiriipuksia. tämä on tehty millisestä hopealangasta, ja jo tehdessäni alkoi minusta tuntua että siskoni taitaa haluta muhkeamman :D no jos niin käy, tämä saa jäädä minulle ja ensi viikonloppuna väännän sitten kaksimillisestä isomman :) maskottiketju tulikin sutjakkaasti valmiiksi jo perjantai-iltana, ja pikkukorvikset tein myös. hups, koukuthan ne niistä puuttuu...
vasemmalla viiknkisolmut, oikealla maskottikorvikset

jemmasta minulta löytyi 0,8 millistä hopealankaa, joka on odottanut ideaa. kun iltaa oli vielä jäljellä, aloitin seuraavaa ketjua. tuttiketjuhan siitä tuli. siis ranneketju mallilla nimeltään tutti. kuka lie nimen keksinyt, mutta kiva oli tämäkin punoa. ensin muinaisketju, johon sitten nuo "poikittaiset" lenkit lisäsin. nämä ketjut odottelevat lukkoa, jos sattuisi niin käymään että sisko näistä jommankumman valitsee. hän sitten määrätköön myös lukon ;)  tutti-ketjukin tuli valmiiksi jo lauantaina aamupäivällä, ennen kahvitaukoa. aikaa oli siis vielä jäljellä reippaat neljä tuntia.
nyt vähän haasteellisempaa, jopa niin haasteellista, että päätin tehdä harjoituskappaleen messinkilangasta. kyllä kannatti harjoitella edullisemmalla langalla, oli tuo sen verran kinkkinen malli. ja jotta viikinkisolmujen teko menisi selkäytimeen asti ja sujuisi kuin tanssi ensi viikonloppuna hopeasta (noinkohan tulee käymään...), tein tietysti ranneketjun mitan verran, ja korvisten. kyllä olikin suu messingillä kun viimein sain sen onnistumaan :))

rannerenkaaseen löytyi kotoa itse tehty lukko.korviksiin lisäsin turkoosinväriset simpukankuorihelmet. kyllä näitä harjoituskappaleita kehtaa pitää. tämä setti on ollut käytössä koko alkuviikon, mukavasti vähän helisee nuo korvikset. saattaapa olla, että ensi viikonloppuna teenkin tähän messinkiseen settiin vielä jonkunsortin kaulakäädyn... ans kattoo ny ;)


17 kommenttia:

kirsema kirjoitti...

upeita ketjuja olet värkkäillyt, sydän suli tuota messinkiketjua katsellessa!

koruilija kirjoitti...

Wau! Upeita ketjuja kaikki, mutta alimmat korvikset ja kuvan ranneketju on vailla vertaa :)

Mags kirjoitti...

Ihanat ketjut, varsinkin tuo messinkinen!!
Kuule, laiskuuttani kysyn kun en viitsis etsiskellä ohjeita ;-) että mikä on viikinkisolmujen ja tuttiketjun lenkkien AR??

Kirsti kirjoitti...

Tosi kauniita:)

Jaana kirjoitti...

On kyllä upeita ketjua!
Voi kun minäkin vielä joskus saisin kokeiltua tätä osa-aluetta :).

outiriina kirjoitti...

kiitos taas kehuista :) mags, arvaa vaan tietääkö tämä untuvikko mmitä tarkoittaa ar... kerro se niin kerron sitten sen mitä asiasta tiedän :D

Hunski kirjoitti...

hienoja ketjuja. nää ketjumallit onkin uusia minulle :)

Unknown kirjoitti...

Upeita ketjuja! Ja noi korvikset on ihan namut :)

Mags kirjoitti...

Heh, aspect ratio = lenkin sisämitan ja langan paksuuden suhdeluku. Esimerkiksi piina-ketjussa se on 3 mikä tarkoittaa millin langasta 3,0 lenkkejä ja vaikkapa 0,8 langasta 2,4mm lenkkejä. Eli aika tärkeä tieto kun ketjuja punoo. Ilmeisesti teille annettu kurssilla suoraan oikeat mitat?

Korustamo kirjoitti...

No johan olisi suu messingillä mullakin,kun jaksaisi perehtyä noihin salaisuuksiin ja vielä hennoa hopeaan tehdä!
Ohjekirjoja olen jo hommannut,mutta en ole jaksanut alkaa keskittyneesti tekemään kuin jotain perusketjua vähän.
Mukavaa kurssia:)

Arna kirjoitti...

Tuo ketjun punonta on kyllä koukuttavaa puuhaa :)
Kauniita ketjuja olet tehnyt :)

outiriina kirjoitti...

juu-u mags, kurssilta saaduissa ohjepapereissa on suoraan oikeat mitat. viikinkisolmu-ketjussa millisestä ketjusta pienet renkaat 3.2 veivillä, eli ar olis tuo 3.2, eikö? ja isot renkaat niin ikään millisestä 5 veivillä, eli ar 5? tutti-ketjussa millisestä pienet 3,5 veivillä, eli ar 3,5 ja isot renkaat millisestä veivillä 5, eli ar 5? älysinkö oikein tuon ar:n?

Kati kirjoitti...

Ihania ketjuja, ei voi muuta sanoa. Tuttiketju näytti mielenkiitoiselta mallilta... eli ehkäpä mullakin kohtsillään sitä näytellä. =)

Kaisa Reetta kirjoitti...

Upeita ketjuja kaikki.. ja ihanaiset korut korviin ja ranteeseen :)<3

Mukavata viikonvaihdetta :)

Jaana kirjoitti...

outiriina, sulle on jotain mun blogissa :)

Katri kirjoitti...

Upeita ketjuja. Maskottiketju kaks millisestä... Se täytyy nähdä. Ja sekin kun veivaat sitä.

Tuttiketjukin näyttää oikeen kivalta.

Unknown kirjoitti...

Komioita on ketjut. Niiden punominen on koukuttavaa puuhaa :D