Lukijat

maanantai 20. tammikuuta 2014

jäiset karpalot

tulivat mieleen, kun sain siskoltani jouluaattona pienen pussillisen näitä kauniita punasisustaisia viistehiottuja ab-pintaisia lasihelmiä. mieli teki alkaa niistä heti korusettiä työstämään. haasteen toi helmien väri, minä kun en oikein tunne punaista omakseni ;) ensin yhdistin helmiin hopeanvärisiä pikkuhelmiä ja kirkkaita kristallihelmiä. yksi sana: ei. kaksi sanaa: liikaa blingiä.
musta musta sopisi paremmin, ajattelin ja ryhdyin penkomaan helmilaatikoitani. jahah, mustaa kyllä löytyy särölasihelmenä ja sekä kullalla että hopealla roiskittuna, hematiittina ja gunmetal-sävyisenä. mutta todella vähän oikein rehellisenä yksivärisenä mustana. pikkuisia mustia siemenhelmiä löysin, mutta tuntuivat ihan hengettömiltä... päädyin pujottamaan helmet kolminkertaiseen lujaan mustaan lankaan - pikkuruiset mustat jokainen omaan lankaansa ja kaikki kolme lankaa isommmista kirkkaista siemenhelmistä ja jäisistä karpaloista. mustista muodostui ikään kuin rondellit noiden toisten helmien väleihin.
tähän ratkaisuun olin tyytyväinen.tummanpunaiset pienemmät viistehiotut alkuun ja loppuun, sekä kauniin korumetallisen kukanmuotoisen korunosan sisälle. niskan taa korumetallista antiikkihopeanväristä papuketjua. koru on sen verran pitkä ettei lukko tarvittu. rannekoru samalla reseptillä :) korviksiin isot umpikoukut, joihin pujotin kahden pikkuisen mustan helmen väliin kirkkaan siemenhelmen. tuossa ekassa kuvassa pikkuhelmet ovat lähteneet omille teilleen, vaativat liimatipan jarruksi. näytin settiä veljeni vaimolle, ja niinpä korut löysivät uuden kodin. jotenkin kyseinen henkilö olikin mielessäni kun settiä tein :D setissä mukana korvispari numero72 :)


10 kommenttia:

koruilija kirjoitti...

Jänskät helmet, tuollaisia en ole vielä ennen nähnytkään ja kaunis settihän siitä syntyi.

Unknown kirjoitti...

Onpas erikoiset! Mutta hyvin taltutit ne tuohon koruusi :)

Kirsti kirjoitti...

Aivan ihana setti. En ole miekään nähnyt tällasia helmiä koskaan :)

kirsema kirjoitti...

Hauskat helmet :)
Ja setistä tuli hieno!

Mags kirjoitti...

Onpa kauniita helmiä! Ja tuo kukkanuppu ihastuttaa, suloinen.

MiunMaun kirjoitti...

Kylläpä oot metkasti rakentanut tuon homman. En olis ite tullut ajatelleekskaan. Tosi kiva siitä tuli. Tuo kukkanuppu on aivan huippu.

Korustamo kirjoitti...

Niin kaunis <3 Näyttää hieman vintageen päin:)

Jaana kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköiset :)!
Hassut noi lasihelmet!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Tämä korusetti jää mieleen, upea! :)

Hunski kirjoitti...

Hieno setti ja hauskat helmet :D Tosissaan näyttää jäisiltä marjoilta