Lukijat

torstai 3. toukokuuta 2012

siivouspäivä...

vappuahan voi viettää monin tavoin... aamupäivällä ajattelin laittaa alulle tämänkertaisen korukopla-haastekorun. siispä tutkimaan rikki menneitä koruja, joita ei kannata korjauttaa, sekä pitämättömäksi jääneitä, joita ei kuitenkaan oo syystä tahi toisesta raskinu eteenpäinkään antaa. pikkuisen homma levesi... ensiksi järjestelin ne aidot kalevala-koruni, ja muutkin pronssi-, hopea- ja kultakoruni, ne kun olivat eksyneet rasioistaan - no siinähän ei itse asiassa kovin kauan mennyt ;).

löytyihän sieltä seasta  useitakin korun osia ja jopa kokonaisiakin koruja
(aitoa rihkamaa), jotka tylyhkösti siirsin tuunausta odottamaan.

seuraavaksi kävin käsiksi tähän perintölippaaseen.

äitini siskolta olen perinyt tämän ihanan käsityölippaan.
arvoa minun silmissäni lisää se, että tämän on aikanaan valmistanut mies, jolla ei ollut käsiä. upea taidonnäyte. minun käsityötarvikkeeni eivät tähän lippaaseen mahdu, ja pitkään mietinkin mitä tässä alkaisin säilyttää. koruiluharrastuksen kasvettua nykyisiin (ehkä vähän turhankin suuriin) mittoihinsa, olen omaan käyttööni jääneet korut säilönyt tämän lippaan uumeniin. ja siellähän ne ovat viihtyneet toistensa seurassa niin, ettei ole tahtonut irti saada ;) muutamankin kerran olen aikonut korut lajitella omiin pikku rasioihinsa, joita olen tapettimallikirjojen aarteista väsännyt.

vaan aina on tuo homma jäänyt tekemättä.
aina...kin vapunpäivään asti ;) nyt ovat koruni ja korusettini kauniisti rasioissaan, rasiat sievästi lippaassa ja rasioiden pohjassa jopa nimet... siis minähän en ole montaakaan koruani nimennyt, mutta nyt oli jo pakko alkaa nimiä miettimään ettei aina tarvitse rasioita avata, vaan pelkästään pohjaa vilkaisemalla saa tietää mikä koru missäkin rasiassa asustaa... niinpä niin, jos muistaa minkä nimen millekin korulle antoi :DD vaikeaapa oli korut nimetä, joten vielä vaikeampaa taitaa olla niiden nimien muistaminen.


9 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Mielenkiintoinen kasa koruja. Tuo perintö on kyllä ihana. Mulla on myös tämäntyylinen, mutta ilmeisesti vähän isompi ja valkoinen:)Täytyypä joskus laittaa näytille.

Helinä kirjoitti...

Kasasta saa varmasti tuunattua vaikka mitä:-) hieno käsityölipas ja hienot rasiat

koruilija kirjoitti...

Kyllä sä olet ahkeroinut. Haaste mietityttää minuakin, mutten taida tällä kertaa laittaa siitä kurkistuskuvaa.

Korustamo kirjoitti...

Hieno käsityölipas(to)! Onnea nimipäivänäsi:)

Helmihurmio kirjoitti...

Hyvännäköinen kasa tuunattavia koruja. (: Mahtava tuo lipasto, jäin kyllä pitkäksi aikaa miettimään tuota valmistusta... - Nanti

Kaisa Reetta kirjoitti...

Onnittelut 'muhkeasta' työstä! Minunkin pitäisi taasen kerran selvittää ja järjestellä korutarvikkeeni..

Perintölippaasi on todella kaunis!

Unknown kirjoitti...

Moi,
Ihanaa koruvarasto. Mullakin tällainen lipas, ostin sen tori:sta. Purin sen osiksi ja pitää hio vähän ennen uuta lakkakerrosta. Täytyy vaan käydä rautakaupassa ostamassa hiomapaperia kun se on loppunut ja lakkakin on vielä siellä. Hommia riittä.T:) Koralli

Helmiainen kirjoitti...

Korukoplan haaste mietityttää minuakin. Kivan erilainen juttu taas.

Tuo käsityölippaasi on aivan upea! Olen kateellinen. . . =o)

Kirsti kirjoitti...

Blogissani on sulle jotakin:)