Lukijat

maanantai 17. kesäkuuta 2013

hu-huu..

pitkäksi on tauko venähtänyt, niin kirjoittelun kuin koruilunkin osalta. lomalla olen jo viikon ollut, mutta korutarpeet ovat vielä saaneet olla rauhassa. viikonloppuna sitten kyöräsin korutarvikkeet keittiön pöydälle tarkoituksena tehdä messinkirenkaista kaulaan viikinkisolmuketju, ranteeseenhan sen tein keväällä.


silloinkin ensimmäisen solmun aikaansaaminen oli tuskaa, mutta lastenleikkiä tähän verrattuna. kolmena päivänä tuntitolkulla oon pakertanut, mutta samanlaista solmua en saa aikaiseksi kuin ranne- ja korvakoruihin kaks kuukautta sitten. kehveli että ketuttaa. eikä ohjeessakaan oo vaihekuvia, se mua keljutti silloin eka kerrallakin. enkä löydä netistäkään, ei sitte millään. niin että jos joku tietää mistä vaihekuvia tai ehkä vielä parempaa, videota aiheestalöytyis, olisin suunnttoman kiitollinen. seuraavat ketjunpunontakurssit kun taitaa olla täällä vasta loppusyksystä :(

toimettomanahan minä en toki oo ollut, vaan virkkuukoukku on suihkinut kovaa kyytiä. äitini aloitti keväällä vanhimmaiselleni tekemään torkkupeittoa isoäidin ruuduista, yhdessä kiersivät kirppareita sopivia lankoja etsien ja löytäen. pitkälle ei äitikulta virkkuussa ennättänyt, kun tuli kutsu isän luo rajan tuolle puolen, ja surutyötä olen nyt tehnyt tuota peittoa virkkaamalla. puolet lapuista alkaa olla valmiina, eli siinäkin vielä työmaata riittää.

toinen surutyö onkin hiukkasen isompaa kaliiberia, mattopuiden ääreen istahdin viime viikolla. sitä työtä tein äidin kanssa monena kesänä, viime vuonna opettelin luomaan loimen ja puihinkin se yhdessä laitettiin, sisko oli mukana kolmantena. nyt tuo työ pitää tehdä siskon kanssa kahdestaan... ihanaa on, että oppi ennätettiin vielä saada.

ehkäpä noihin koruihinkin jo tällä viikolla päästään paremmin käsiksi. taidan viikinkisolmut pistää sivuun muutamaksi päiväksi, jospa ne alitajunnassa avautuisi ;) nyt mattopuiden ääreen - nuorimmaiseni haluaa asiaa opetella. ai että mulla on siitä hyvä mieli :))


11 kommenttia:

kirsema kirjoitti...

Lämmin osanotto ja voimia teille!

Hieman tässä jo olen ihmetellytkin, mihin on outiriina joutunut, kun ei linjoilla näy...mutta eipä täida bloggailu olla ensimmäisenä mielessä tuollaisessa tilanteessa. Tervetuloa takaisin!

Korustamo kirjoitti...

Lämmin halaus ja voimia sinulle.
Viikinkisolmusta en nyt tähän hätään tiedä mitään, mutta etsivä löytää. Kyllä se sieltä avautuu jonain päivänä. Mukava kuulla, että saat opettaa tyttärellesi kutomista, itse olisin halunnut oppia,mummollani oli kangaspuut, mutta hän ehti Taivaaseen jo aikaa sitten.
Surutyötä kannattaakin tehdä, saa kutoa /virkata ajatuksen kanssa.
Mulla se on tää koruilu, pojan onnettomuuden jälkeen varsinkin.

Mags kirjoitti...

Oli niin mahtavaa, että jaksoit meidän kanssa pätkäkorut rakentaa, olet vahva nainen! Ja vahva nainen kyllä nuo solmutkin aukaisee :-)
Kangaspuilla kutomisessa on hieno tunnelma, on varmasti upeaa että kuopuksesi on innostunut!

TanjaV kirjoitti...

Pahoittelut äitisi poismenon johdosta.
Punomiasi koeuja o aina kiva katsella, eikä nämä tehneet lainkaan poikkeusta asiaan.

Katri kirjoitti...

Lämmin osanotto Outiriina. :(

Rauhallista juhannusta sinne!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Otan osaa rakkaan äitisi poismenon johdosta!

Kaunista Juhannusta Sinulle ja läheisillesi! <3

Unknown kirjoitti...

Osanottoni !

Kauniita koruja olet jaksanut tehdä ja mattoa on mukavaa kutoa. Kiva kun sait opin siihen.
Kokeile ihmeessä mosaiikin tekoa sen on niin valtavan mukavaa :)

Unknown kirjoitti...

Kyllä vaan, hyvää pihviä tuli :)

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla että sinäkin vielä joskus alat mosaiikkia liimailla. Neuvon mielelläni, jos jossain asiassa neuvoa tarvitset. Vaikka olen kyllä itsekin kokeilemalla oppinut :)

Koukkuhelmi kirjoitti...

Kiva kun eksyit vierailulle blogiini ;) oletkin uusi bloggaaja minulle.

Teillä on näköjään ollut hauska korun tekohaaste :D

Täytääpä vähän tarkemmin katsoa, mitä täältä löytyy.

Heidi kirjoitti...

Osanottoni :(